Με σημαντικές καινοτομίες το Τουρνουά Αγίας Νάπας του 2018

Η διάρκεια του μεγαλύτερου τουρνουά ακαδημιών της Κύπρου επεκτείνεται στις πέντε ημέρες, αφού θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2018. Σημαντικές καινοτομίες σε μία διοργάνωση που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο

Επεκτείνεται για μία ακόμη μέρα το διεθνές Ayia Napa Soccer Festival 2018, αφού η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί ξεκινήσει το Σάββατο, 31 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου. Η 18η διοργάνωση του μεγαλύτερου και παλαιότερου τουρνουά ακαδημιών της Κύπρου, αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ συμμετοχής, προσελκύοντας περισσότερες ομάδες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Το Σωματείο SoccerWorldCyprus, που διοργανώνει το τουρνουά από το 2001, εισάγει διάφορες καινοτομίες που αφορούν τη δομή της διοργάνωσης, κάτι που αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερες ομάδες και νεαρούς ποδοσφαιριστές 6-16 χρόνων. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, ο οποίος το φιλοξενεί στο Αθλητικό Κέντρο Αγίας Νάπας, σε 16 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα. Μεγάλος χορηγός είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Από Κύπρο και εξωτερικό
Στο Τουρνουά Αγίας Νάπας 2017 έλαβαν μέρος 334 ομάδες από την Κύπρο και Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Λίβανο και Ιορδανία, με τη συμμετοχή πάνω από 5.000 παιδιών. Εκτιμάται ότι τους αγώνες παρακολουθούν 20.000 θεατές που κινούνται στην Αγία Νάπα και την ευρύτερη περιοχή τις ημέρες της διοργάνωσης, ενώ οι αφίξεις από το εξωτερικό υπολογίζονται στις 750 και αφορούν σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, συνοδούς και γονείς. 

Στο τουρνουά του 2018 θα συμμετέχουν ομάδες αγοριών και κοριτσιών με ποδοσφαιριστές γεννημένους από το 2002 μέχρι το 2011 – υπάρχει και ανοικτή κατηγορία γυναικών για κοπέλες όλων των ηλικιών.

Μπάλα για όλους

Η πιο σημαντική καινοτομία αφορά στη διαβάθμιση των ομάδων σε Eagles και Lions, βάσει των αγωνιστικών τους δυνατοτήτων. Όμιλοι Lions θα υπάρχουν για τις ηλικιακές κατηγορίες από το 2006 έως το 2010. Η κατηγοριοποίηση δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αγωνιστικού επιπέδου, να απολαύσουν τη διοργάνωση, το παιχνίδι και τη χαρά της συμμετοχής

Κατηγορία κοριτσιών

Στο τουρνουά του 2017 εισήχθη πρώτη φορά γυναικεία κατηγορία. Στη επόμενη διοργάνωση εγκαινιάζεται και κατηγορία κοριτσιών, όπου μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες κοριτσιών που έχουν γεννηθεί από το 2002 και μετά. Όπως και πέρσι, θα συμμετάσχουν και γυναικείες ομάδες, σε ξεχωριστή κατηγορία.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.ayianapasoccerfestival.com και στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Τουριστική ανάσα

Μία πολύ σημαντική πτυχή του Ayia Napa Soccer Festival, έχει να κάνει με την πνοή που δίνει η διοργάνωση στον τουρισμό, τοπικό και μη. Το τουρνουά διεξάγεται σε μία περίοδο όπου συνήθως στην Κύπρο ο καιρός αρχίζει να θυμίζει καλοκαίρι, ενώ παράλληλα θεωρείται και η αρχή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε περίπου 20.000 άτομα, εκ των οποίων οι 750 από το εξωτερικό. Φέτος αναμένονται περισσότερες συμμετοχές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό. Έτσι η Αγία Νάπα θα πάρει μία γερή ένεση ντόπιου και ξένου τουρισμού, στην αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου.

 

Next Event

- Ayia Napa Youth Soccer Festival 2020
April 11-16, 2020

About Us

One of the biggest tournaments in Eastern Mediterranean and Middle East area. It is also one of the most important sport events in Cyprus. Next year's event is taking place on April 11-16, 2020, for the 20th consecutive year.

 

Stay Connected on:

    

Contacts

For general information about the event, including registration, please contact us at:
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 +357 23744708, +357 99596166, +357 99426644, +357 99637865
 +357 23744709
 SOCCERWORLDCYPRUS SPORTS CLUB - 5 Yiasoumi Kile, 5350, Frenaros, Ammochostos - Cyprus
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline