Χιλιάδες παιδιά και φέτος στο Τουρνουά Αγίας Νάπας

Για ακόμη μία φορά του Τουρνουά Αγίας Νάπας αναμένεται να προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο στις έξι ημέρες διεξαγωγής του. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί και ενώ οι Όμιλοι σχηματίστηκαν στην κλήρωση της Κυριακής (11/3)

Χιλιάδες παιδιά από την Κύπρο και το εξωτερικό ετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Μεσογείου. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο συμμετοχών και μεταξύ 31 Μαρτίου και 5 Απριλίου, αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, γονείς, θεατές, εργαζόμενους και εθελοντές.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και του Δήμου Αγίας Νάπας, στα γήπεδα του οποίου θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες. Χορηγοί είναι τα εστιατόρια Ocean Basket, η nekki.com και το online football manager 11x11.com, η Petrolina, το WaterWorld Waterpark και ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ).

Στηρίζουν επίσης το Αθλητικό Τμήμα της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ, το Elite Sporting Club, η Sports Gear και το Elite Goalkeepers Soccer School.

Σχηματίστηκαν οι Όμιλοι
Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018 έχουν ολοκληρωθεί και το ενδιαφέρον έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Μεσογείου αφορά παιδιά γεννημένα από το 2002 έως και το 2012. Φετινή καινοτομία η εισαγωγή νέας, ενδέκατης ηλικιακής κατηγορίας για παιδάκια γεννημένα το  2012, δηλαδή 6χρονους στην οποία μπορούν να παίξουν παιδάκια ακόμα μικρότερα.

Η ηλικιακή κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές είναι αυτή του 2008, στην οποία δήλωσαν συμμετοχή 45 ομάδες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Η κλήρωση των ομίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/03), στο Elite Sporting Club, εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ στη Λάρνακα. Σχηματίστηκαν οι Όμιλοι της διοργάνωσης τόσο στις έντεκα ηλικιακές κατηγορίες όσο και οι όμιλοι Lions στις ηλικίες 2006-2010.

Τους Ομίλους μπορεί κάποιος να τους βρει στο www.ayianapasoccerfestival.com.

Καινοτομίες…
Φετινή καινοτομία το ότι έχει ήδη καθοριστεί ο τρόπος που «σταυρώνουν» οι ομάδες στα νοκ άουτ, έτσι δεν θα υπάρξει άλλη κλήρωση στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ως επικεφαλής ομίλων τοποθετήθηκαν ομάδες ανάλογα με την περσινή παρουσία τους στη  διοργάνωση, ενώ αποφεύχθηκε –όπου ήταν δυνατόν- να βρεθούν στον  ίδιο Όμιλο ομάδες από την ίδια επαρχία.

Η αγωνιστική δράση επεκτείνεται φέτος για μία ακόμη ημέρα, αφού το τουρνουά θα διαρκέσει έξι μέρες και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου.

Επίσης, για πρώτη φορά, εκτός της Γυναικείας κατηγορίας, μπορούν να λάβουν μέρος και κορίτσια γεννημένα από το 2002 και έπειτα, σε δική τους ξεχωριστή κατηγορία – έως τώρα μπορούσαν να παίζουν μόνο σε ομάδες αγοριών έως και έναν χρόνο μικρότερων (πχ ένα κορίτσι γεννημένο το 2005 έπαιζε με αγόρια του 2006).

Η μεγαλύτερη καινοτομία έχει να κάνει με το διαχωρισμό των ομάδων σε Eagles και Lions, βάση αγωνιστικής δυναμικής. Ο διαχωρισμός αυτός ισχύει για τις ηλικίες 2006 μέχρι και 2010. Η κατηγοριοποίηση αυτή γίνεται έτσι ώστε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου αγωνιστικού επιπέδου, να έχουν αρκετή ώρα συμμετοχής και να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού επί ίσοις όροις.

Next Event

- Ayia Napa Youth Soccer Festival 2020
April 11-16, 2020

About Us

One of the biggest tournaments in Eastern Mediterranean and Middle East area. It is also one of the most important sport events in Cyprus. Next year's event is taking place on April 11-16, 2020, for the 20th consecutive year.

 

Stay Connected on:

    

Contacts

For general information about the event, including registration, please contact us at:
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 +357 23744708, +357 99596166, +357 99426644, +357 99637865
 +357 23744709
 SOCCERWORLDCYPRUS SPORTS CLUB - 5 Yiasoumi Kile, 5350, Frenaros, Ammochostos - Cyprus
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline