Αφιερωμένο στο Fair Play το φετινό Τουρνουά Αγίας Νάπας

Η φετινή διοργάνωση θα είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ με περισσότερες από 350 ομάδες εκ των οποίων οι 22 προέρχονται από 5 χώρες του εξωτερικού

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΚΟΑ παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (21/3) οι λεπτομέρειες του 18ου Τουρνουά Αγίας Νάπας, της παλαιότερης διοργάνωσης ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Κύπρου και ενός εκ των μεγαλύτερων τουρνουά σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Φέτος θα λάβουν μέρος πέραν των 350 ομάδων με περίπου 6.000 παιδιά γεννημένα από το 2002 έως και το 2012, ενώ θα αγωνιστούν και ομάδες γυναικών. Από πέντε χώρες του εξωτερικού φτάνουν 22 ομάδες – οι περισσότερες που αφίχθηκαν ποτέ για τη διοργάνωση. Εκτιμάται πως τους αγώνες, από τις 31 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, θα παρακολουθήσουν περίπου 20.000 φίλαθλοι, στην πλειοψηφία τους συγγενείς και φίλοι των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο Fair Play και υποστηρίζεται θεσμικά από τον ΚΟΑ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και του Δήμου Αγίας Νάπας, ο οποίος την φιλοξενεί στο Αθλητικό του Κέντρο που περιλαμβάνει 16 γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα. Η Cytavision, τηλεοπτικός συνεργάτης, θα μεταδώσει ζωντανά έξι τελικούς και τις απονομές τη Μ. Τετάρτη, 4 Απριλίου. Κύριος χορηγός είναι ο ΚΟΤ.

Διάλεξη προς τους γονείς
Στο πλαίσιο του τουρνουά διοργανώνεται διάλεξη με τίτλο «Έχεις και ‘συ Ευθύνη… Πώς να Υποστηρίζω Σωστά το Παιδί μου στον Αθλητισμό», όπου μεταξύ των εισηγητών θα είναι ο Πρεσβευτής Fair Play Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

«Όταν ανακηρύχθηκα πρεσβευτής Fair Play ένιωσα την ευθύνη να παράγω έργο που θα αφήσει το στίγμα του. Από τις δράσεις που μπήκαν στο πρόγραμμα ήταν η διοργάνωση διάλεξης προς τους γονείς, για το πώς να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η διάλεξη θα γινόταν στο μεγαλύτερο τουρνουά που διοργανώνεται στην Κύπρο» σημείωσε ο Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε: «προσκαλώ όλους τους γονείς, εμάς, που έχουμε ευθύνη να μεταφέρουμε τα όμορφα μηνύματα του αθλητισμού, να δώσουν το παρόν τους στην ημερίδα που θα λάβει χώρα στην Αγία Νάπα, το Σάββατο, 31 Μαρτίου στις 18:30. Κάθε γονιός, κάθε προπονητής, κάθε υπεύθυνος ακαδημίας έχει ευθύνη να μεταφέρει τα μηνύματα του αθλητισμού».

Εκ μέρους του ΚΟΑ ο κ. Στέλιος Στυλιανού, μέλος του Δ.Σ. είπε πως «ο ΚΟΑ, μέσα από το πρόγραμμα Fair Play του κ. Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, διανύει έναν αγώνα για την ενημέρωση του κοινού για τη σημαντικότητα της ένταξης των αξιών του Ολυμπισμού. Οι αρχές και οι αξίες διδάσκονται πρώτα από όλα μέσα από την οικογένεια. Γι αυτό το Δ.Σ. του ΚΟΑ στηρίζει την πρωτοβουλία του πρεσβευτή Fair Play για τη διοργάνωση μιας ημερίδας που απευθύνεται σε γονείς αθλητών και θα γίνει στα πλαίσια του Ayia Napa Soccer Festival».

«Περίπου 20.000 επισκέπτες»
«Το έχουμε πλέον καθιερώσει στην Αγία Νάπα να εγκαινιάζουμε την τουριστική περίοδο με αυτό το μεγάλο τουρνουά, τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και του τουρισμού» είπε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως «η διοργάνωση φέτος θα λάβει χώρα σε ένα αναβαθμισμένο αθλητικό κέντρο, αφού ο Δήμος από πέρσι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, με τη στήριξη του ΚΟΤ, έτσι θα επενδύσουμε πέραν τους ενός εκατ. ευρώ για να πάρουμε το αθλητικό κέντρο εκεί που του αξίζει».

Ο κ. Καρούσος συνέχισε λέγοντας ότι «η διοργάνωση συνεισφέρει τα μέγιστα στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα. Η πόλη της Αγίας Νάπας θα σφύζει από ζωή. Υπολογίζουμε ότι πέραν των 20.000 επισκεπτών θα έρθουν στην Αγία Νάπα, με όλα τα οφέλη που θα υπάρχουν».

Τα νούμερα της διοργάνωσης
«Πέραν των 500 προπονητών / υπευθύνων αναμένεται να συνοδεύσουν τα παιδιά, ενώ πέραν των 90 μελών του Συνδέσμου Διαιτητών θα έχουν την ευθύνη της διαιτητικής κάλυψης. Περίπου 20 άτομα αποτελούν την ιατρική ομάδα και άλλα τόσα την ομάδα πρόληψης και ασφάλειας» σημείωσε εκ μέρους των διοργανωτών, του Σωματείου Soccer World Cyprus, ο κ. Χρίστος Κωνσταντίνου, προσθέτοντας: «η Αγία Νάπα και τα ξενοδοχεία της και η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αναμένεται να πλημυρίσουν από κόσμο, δίνοντας έτσι όπως και κάθε χρόνο το έναυσμα για την νέα τουριστική περίοδο».

Ο κ. Κωνσταντίνου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών και Προπονητών, την Ομοσπονδία Ακαδημιών και όλους όσους στηρίζουν το τουρνουά, χορηγοί του οποίου είναι τα εστιατόρια Ocean Basket, η Nekki και το παιχνίδι 11x11, το Nurofen και το Frezyderm, η Petrolina, το WaterWorld Waterpark, ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ), το Αθλητικό Τμήμα της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ και η Elite Goalkeepers Academy.  

Με κανόνες και διαιτητές της ΚΟΠ»
«Πάνω απ’ όλα θέλουμε το Ευ Αγωνίζεσθαι, το τίμιο παιχνίδι, καλή και σωστή συμπεριφορά» τόνισε ο υπεύθυνος παιδικών πρωταθλημάτων της ΚΟΠ κ. Χάρης Κυρίλλου λέγοντας ότι  «είμαστε χαρούμενοι που έχουμε το τουρνουά υπό την αιγίδα μας, έτσι εκείνο το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν αγώνες στο παιδικό ποδόσφαιρο. Οι κανονισμοί του τουρνουά είναι βάσει των κανονισμών των παιδικών πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, ενώ για πρώτη φορά φέτος όλοι οι διαιτητές, όλων των αγώνων, θα είναι διαιτητές της ΚΟΠ».

Προσέλκυση ξένων ακαδημιών
Εκ μέρους του ΚΟΤ η Λειτουργός Θάλεια Χριστοδουλίδου είπε ότι «ο ΚΟΤ αναγνωρίζει ότι ο αθλητικός τουρισμούς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Οργανισμός αναπτύσσει πολύπλευρες δράσεις, παρέχοντας κίνητρα και στήριξη σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που προσελκύουν αθλητικό τουρισμό. Το Ayia Napa Soccer Festival έχει καθιερωθεί αφού διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία από το 2001 και συμμετέχουν χιλιάδες ποδοσφαιριστές. Η διοργάνωση τέτοιων τουρνουά, σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης, συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία διανυκτερεύσεων, τόσο εσωτερικού τουρισμού όσο και από το εξωτερικό. Στα πλαίσια αυτά ο ΚΟΤ στηρίζει τις προσπάθειες των διοργανωτών για την προσέλκυση στο τουρνουά ακαδημιών από το εξωτερικό».

«Η Cytavision θα είναι παρούσα»
Τη Cytavision εκπροσώπησε ο κ. Πανίκος Ξιούρουππας λέγοντας πως «η Cytavision θα δώσει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά τους τελικούς και τις απονομές. Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους γονείς: για να χαιρόμαστε τις νίκες πρέπει πρώτα να μάθουμε να χάνουμε. Ας καταλάβουν όλοι οι γονείς ότι είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και να το αντιμετωπίσουμε σωστά. Κλείνοντας να πω ότι η Cytavision θα παραμείνει παρούσα σε όλα τα ποδοσφαιρικά γεγονότα της Κύπρου».

Next Event

- Ayia Napa Youth Soccer Festival 2020
April 11-16, 2020

About Us

One of the biggest tournaments in Eastern Mediterranean and Middle East area. It is also one of the most important sport events in Cyprus. Next year's event is taking place on April 11-16, 2020, for the 20th consecutive year.

 

Stay Connected on:

    

Contacts

For general information about the event, including registration, please contact us at:
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 +357 23744708, +357 99596166, +357 99426644, +357 99637865
 +357 23744709
 SOCCERWORLDCYPRUS SPORTS CLUB - 5 Yiasoumi Kile, 5350, Frenaros, Ammochostos - Cyprus
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline