Μεταξύ 11-16 Απριλίου το Ayia Napa Youth Soccer Festival του 2020

Η διοργάνωση του 2020 είναι η 20η συνεχόμενη για το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντική καινοτομία στο πρόγραμμα της διοργάνωσης

Μπορεί να μας χωρίζουν πάνω από εννιά μήνες από το επόμενο Ayia Napa Soccer Festival, ωστόσο, οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του 2020 έχουν ήδη αρχίσει. Η σέντρα θα γίνει το Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 για μια διοργάνωση που έχει καταστεί πλέον ως μια ετήσια διεθνής ποδοσφαιρική γιορτή. Η αυλαία θα πέσει τη Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2004 και εντεύθεν. Οι συμμετοχές έχουν ανοίξει μέσω του www.ayianapasoccerfestival.com.

 

«Η προσπάθεια τόσο για ποιοτική αναβάθμιση της διοργάνωσης όσο και για προσέλκυση ακόμα περισσότερων ομάδων από το εξωτερικό είναι διαρκής και δεν σταματάει ποτέ. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι μεγάλο και οι δυνατότητες της διοργάνωσης αλλά και της περιοχής ακόμα μεγαλύτερες. Με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού και των υπόλοιπων συνεργατών μας έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, όπως προκύπτει και μέσα από την ανατροφοδότηση που πήραμε από τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές της φετινής διοργάνωσης» σημειώνει ο κ. Χρίστος Κωνσταντίνου, του Σωματείου SoccerWorldCyprus.

 

Σημαντική Καινοτομία
Στα πλαίσια της αγωνιστικής αναβάθμισης του τουρνουά, οι διοργανωτές προχώρησαν σε μία πολύ σημαντική καινοτομία, με την προσθήκη επιπλέον ενδιάμεσης κατηγορίας επιπέδου για τους αγώνες νοκ άουτ, η οποία θα δημιουργηθεί αυτόματα με την λήξη της φάσης των Ομίλων, αποτελούμενη από τις δύο κατηγορίες επιπέδου τόσο των EAGLES όσο και LIONS. Τόσο η δημιουργία της πιο πάνω, νέας ενδιάμεσου επιπέδου κατηγορίας για τους νοκ άουτ αγώνες, όσο και κάποιες άλλες αποφάσεις των διοργανωτών έχουν παρθεί μέσα από τις επαφές αλλά και την μακρόχρονη εμπειρία των διοργανωτών.

 

Στόχοι τόσο της πιο πάνω απόφασης αλλά και άλλων μέτρων και κανονισμών είναι:

  • η αποφυγή στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των αγωνιστικών ανισορροπιών σε σχέση με την δυναμικότητα των ομάδων.
  • η διόρθωση μέσα από την ίδια την διαδικασία προκρίσεων και την δημιουργία της νέας κατηγορίας τυχόν πιθανών αδικιών και λανθασμένων τοποθετήσεων από τις ίδιες τις ακαδημίες στην κατηγορία LIONS.
  • η εξάλειψη της προκατάληψης ανάμεσα στις ομάδες και ακαδημίες σε σχέση πάντοτε με την δυναμικότητα και το επίπεδο κατηγορίας στο οποίο δηλώνουν την συμμετοχή τους.
     
  • η αύξηση του ενδιαφέροντος αλλά και του κίνητρου σε όλες τις ομάδες.
  • η αύξηση του αριθμού των αγώνων ανά ομάδα και ανά ποδοσφαιριστή, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά από την συμμετοχή σε περισσότερα παιγνίδια αυξάνοντας έτσι και την αξία της συμμετοχής τους.
  • η αποφόρτιση των προπονητών αλλά και των γονιών από το άγχος και την πίεση της πρόκρισης και της τυχόν αποτυχίας.
  • η ικανοποίηση του αιτήματος των ξένων ομάδων για συμμετοχή σε περισσότερους αγώνες.  

 

Περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την δημιουργία της ενδιάμεσης επιπρόσθετης κατηγορίας για τους αγώνες στα νοκ άουτ αλλά και άλλες αποφάσεις σε σχέση με τους κανόνες της επόμενης διοργάνωσης θα μπορείτε να βρείτε στο προσεχές χρονικό διάστημα στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά.


Περίπου 6.000 παιδιά

Στο φετινό τουρνουά Αγίας Νάπας οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με 392 ομάδες να λαμβάνουν μέρος, 38 από αυτές από το εξωτερικό και περίπου 6.000 παιδιά (6-16 ετών) να αγωνίζονται σε περισσότερους από 800 αγώνες. Γύρω στα χίλια άτομα ήταν οι συνολικές αφίξεις από το εξωτερικό για τη διοργάνωση του 2019. Οι ομάδες κατέφθασαν από Λίβανο, Ιορδανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Αίγυπτο και Ελλάδα.

 

Περισσότερα από 20,000 άτομα κινούνται και επισκέπτονται την Αγία Νάπα τις ημέρες του τουρνουά.

 

Το Ayia Napa Soccer Festival είναι μία διοργάνωση του Σωματείου SoccerWorldCyprus, υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Θεσμικός υποστηρικτής είναι ο ΚΟΑ και Τηλεοπτικός συνεργάτης η Cytavision.

Next Event

- Ayia Napa Youth Soccer Festival 2020
April 11-16, 2020

About Us

One of the biggest tournaments in Eastern Mediterranean and Middle East area. It is also one of the most important sport events in Cyprus. Next year's event is taking place on April 11-16, 2020, for the 20th consecutive year.

 

Stay Connected on:

    

Contacts

For general information about the event, including registration, please contact us at:
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 +357 23744708, +357 99596166, +357 99426644, +357 99637865
 +357 23744709
 SOCCERWORLDCYPRUS SPORTS CLUB - 5 Yiasoumi Kile, 5350, Frenaros, Ammochostos - Cyprus
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline