Η καρδιά των ακαδημιών ποδοσφαίρου κτυπάει για 20η φορά στην Αγία Νάπα

Το Ayia Napa Youth Soccer Festival ανοίγει τις πύλες του στις 11 Απριλίου με τον αριθμό συμμετεχόντων να αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ

Η μεγαλύτερη διοργάνωση ακαδημιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης επιστρέφει σε λιγότερο από τέσσερις μήνες και οι ομάδες που θα προγραμματίζουν να λάβουν μέρος στο 20ο Τουρνουά Αγίας Νάπας (11-16 Απριλίου 2020) ήδη ζεσταίνουν τις «μηχανές» τους.

Η επικράτηση σε ένα διεθνές τουρνουά αποτελεί σοβαρό δέλεαρ για τους μικρούς ποδοσφαιριστές, μιας και ο βασιλιάς των σπορ είναι συνυφασμένος ή αποτελεί μέρος των προσωπικών τους ονείρων και επιδιώξεων. Μαζί τους ρίχνονται στη μάχη και τα προπονητικά τους επιτελεία, που καλούνται σαν γνήσιοι και σοφοί μέντορες, να τους οδηγήσουν - στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού και της συναδελφικής αλληλεγγύης - στην αθλητική αριστεία. Ένας δρόμος δύσβατος, που προϋποθέτει αφοσίωση, επιμονή και ομαδικότητα.

Μάτια από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου θα έχουν στραμμένη τη προσοχή στην Κύπρο και την Αγία Νάπα. Ο φετινός αριθμός συμμετεχόντων αναμένεται να ξεπεράσει τον περσινό, καθώς ο θεσμός βαδίζει προς την υλοποίηση του οράματος να καταστήσει την Κύπρο ένα ποδοσφαιρικό, πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι.

Οι 392 ομάδες και τα 6.000 παιδιά της περσινής διοργάνωσης αποτελούν σαφέστατη ένδειξη της δίψας που υπάρχει από τους νεαρούς «μονομάχους» για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, γράφοντας με αργά αλλά σταθερά βήματα τον πρόλογο σε μια προδιαγραφόμενη καριέρα εντός των τεσσάρων λευκών γραμμών. Είναι πολλά τα παραδείγματα, που ακολούθησαν μια τέτοια διαπρεπή διαδρομή και σήμερα είτε απολαμβάνουν τους καρπούς της επιτυχίας τους σε συλλόγους του εξωτερικού, είτε βρίσκονται στον προθάλαμο για να το πράξουν.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικών εγκαταστάσεων, σε γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα, που ευνοούν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και τη ποδοσφαιρικής φαντασίας, γεγονός φυσικά που εδώ και χρόνια κάνει τους γονείς να εμπιστεύονται τυφλά τα «βλαστάρια» τους στους επαγγελματίες του τουρνουά.

 

Επαγγελματίες, οι οποίοι αξιολογούν τα πεπραγμένα της κάθε χρονιάς και με σειρά συναντήσεων αποφασίζουν για τις ανάγκες των επικείμενων διοργανώσεων. Με φόντο λοιπόν την αγωνιστική αναβάθμιση, έχουν προχωρήσει στη δημιουργία ενδιάμεσων κατηγοριών επιπέδου στη φάση των νοκ-άουτ (eagles και lions), ενώ παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στη γυναικεία συμμετοχή, η οποία θα είναι έντονη στο φετινό ανοιξιάτικο τουρνουά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 2004 και έπειτα.

Το Ayia Napa Soccer Festival διοργανώνει το Σωματείο SoccerWorldCyprus, υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίας Νάπας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Θεσμικός υποστηρικτής είναι ο ΚΟΑ και Τηλεοπτικός συνεργάτης η Cytavision.

Next Event

- Ayia Napa Youth Soccer Festival 2020
April 11-16, 2020

About Us

One of the biggest tournaments in Eastern Mediterranean and Middle East area. It is also one of the most important sport events in Cyprus. Next year's event is taking place on April 11-16, 2020, for the 20th consecutive year.

 

Stay Connected on:

    

Contacts

For general information about the event, including registration, please contact us at:
 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 +357 23744708, +357 99596166, +357 99426644, +357 99637865
 +357 23744709
 SOCCERWORLDCYPRUS SPORTS CLUB - 5 Yiasoumi Kile, 5350, Frenaros, Ammochostos - Cyprus
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline